+31 (0)161-222130

Veilig drinkwater voor alle gebruikers

Veilig drinkwater voor alle gebruikers

Ultrafiltratie

Ultrafiltratie, ook wel de fysische techniek genoemde toepassing , is bestemd voor toepassing in collectieve drinkwater- en warmtapwaterinstallaties.

Ultrafiltratie is een membraantechniek waarbij water onder lage druk door een membraamwand wordt geperst. De poriegrootte van het membraan is van 0,015 tot 0,03 μm. Het aangevoerde (drink)water wordt met een druk van minimaal 2 bar voordruk door deze poriën heen geperst. De virussen en bacteriën blijven achter in het membraan kanaal en het gezuiverde water verlaat de wand naar de (drink)waterinstallatie. De reductie van de legionellabacterie is 99,9999% (Log 6) evenals andere bacteriën en virussen.

Ultrafiltratie filters

De Ultrafilters units van Iwateq (Ultrateq) zijn zelf reinigend door middel van een forward-flush. Tijdens deze handeling worden alle achtergebleven deeltjes uit het filter naar de afvoer gespoeld. Hierdoor vindt er geen verstopping van de membranen plaats en hebben de Ultrafilters een verwachte levensduur van 7 tot 10 jaar afhankelijk van de situatie.

Lees meer over onze Ultrateq UF unit.

Ga voor meer informatie over onze UF installaties naar https://turbin.nl/ultrafiltratie/

Lease constructie

Iwateq levert ultrafiltratie installaties via een unieke lease contsructie. Onderhoud en service wordt gedurende de lease periode volledig door ons verzorgd. Iwateq is altijd bereikbaar voor vragen via een vast contactpersoon. De complete installatie en service wordt door ons ontzorgd.

Lees meer over onze lease constructie.

De kracht van ultrafiltratie

De filterende werking blijft ten allen tijden actief, de basis van de filtratie berust namelijk puur op mechanica. Deze manier van filtreren van water is dan ook erg effectief en duurzaam. Oorspronkelijk komt ultrafiltratie met membraantechniek uit de gezondheidszorg, namelijk nierdialyse. Dialyse is de uitwisseling van in water opgeloste stoffen door een semipermeabel membraan. Deze filtertechniek lijkt op microfiltratie, nanofiltratie en reverse osmose. Het verschil zit in de poriegrootte van het membraan.

KZ 020NXe01a1 Edit(bewerkt)
20150430 083053
1 Pict
20150430 145218